Archives

Haagse Pop Prijs 2017: stemmen!

fotodaairekhpp

De Haagse Pop Week is begonnen! Begin je vrijdag supergoed en ultraproductief door te stemmen op jouw favoriete act van de 5 genomineerden voor de Haagse Pop Prijs. Een kleine update voor degenen die iets hebben gemist: De Haagse Pop Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band/act wiens carrière op dat moment de dikste pluim verdient. Alle genomineerden worden aangedragen door een grote groep onafhankelijke lokale programmeurs en de winnaar wordt bepaald door… jou! Yes, we vinden dat jullie Hagenezen ons moeten laten weten wie van de vijf het grootste applaus krijgt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Haagse Pop Nach op zaterdag 21 oktober in het Paard en komende week zal Den Haag FM elke ochtend om 9:10 bellen met een genomineerde act. 

 
 

DE GENOMINEERDEN

PLAYGROUND ZER0

Playground Zer0_web
Het internationale CV van breakbeat-swag act Playground Zer0 is er één om jaloers op te zijn. De afgelopen tijd tourde het producerstrio onder andere in de UK, China, Frankrijk, Indonesië, Tsjechië en Duitsland en werkten de mannen in Gambia samen met de vetste Afrikaanse locals aan de opnames van hun nieuwe plaat. Dat album wordt as we speak gemixt en gemastered, binnenkort kunnen we de eerste release verwachten! 

DI-RECT

di-rect_web
De genomineerde band op de lijst die zichzelf het vaakst heeft overtroffen is onbetwist DI-RECT. Na zeven studioplaten, ontelbaar veel festivals en een eigen 15 jarig jubileumfestival op het strand zou menig musicus zichzelf een tropische sabbatical gunnen. In plaats daarvan pakte DI-RECT afgelopen jaar door met aaneensluitend EP release “Fired Up”, een uitverkochte clubtour, een nieuw studio album “Rolling With The Punches (net uit!) en op 3 november een eigen show in de AFAS Live. 

RÄT N FRIKK

Rat n frikk_web
Wist je dat Haags producersduo RÄT N FRIKK het afgelopen jaar: 
- de muziek van JeBroer’s megahit “Me Gabber” heeft geschreven en geproduceerd?
- daarmee een platina plaat heeft behaald?
- samen met wereldberoemde dance-act Scooter ook een versie van deze track heeft geschreven en geproduceerd? 
- werd getekend door label ROQ 'N Rolla Music en booking agent The Wishlist?
- komende week op Amsterdam Dance Event staat? 
- genomineerd is voor de Haagse Pop Prijs?
 

DENIRO

Deniro_web
Het staat vast dat onder dj/producers van Haagse bodem Deniro degene is die het op dit moment aan het maken is. Hij speelt wekelijks gigs in het buitenland, daarnaast stond hij afgelopen zomer op zo ongeveer alle grote festivals. Lowlandsgangers kunnen het weten: Deniro heeft namelijk met zijn herkenbare geluid (spacey Detroit techno met hypnotiserende synthlines) vakkundig de Bravo gesloopt. Meer wapenfeiten: een internationale release op TRIP (het label van techno-koningin Nina Kraviz), een eerste Boiler Room en op Haags niveau een memorabele allnighter in nieuwe club Het Magazijn.

SVEN HAMMOND

Sven Hammond_web
Wat elf(!) jaar geleden begon als wisselend soul-rock ’n’ roll collectief onder leiding van Haagse orgelvirtuoos Sven Figee, is nu als band een gevestigde naam en een vaste ace-bezetting met een CV van hier tot… eigenlijk overal in Europa. Met het supernieuwe studio-album “Rapture” (opgenomen in eigen topstudio Marmelade Music) in the pocket verkoopt Sven Hammond momenteel club na club uit in Nederland.