Archives

Haagse Pop Nach, Herfstfest, een Dwaze Donderdag en Pop Prijzen!

12694971_1518708321759268_5433637886431118667_o

 

Er zijn weer nieuwe programma-onderdelen aan de Haagse Pop Week, tijdens de herfstvakantie door de binnenstad van Den Haag, toegevoegd. De Haagse Pop Nach met de uitreiking van de popprijzen, muzikale kroegentocht Dwaze Donderdag, metalnacht Haagse Herrie, drumfestival Herfstfest en meer vinden plaats op locaties als het Haags Pop Centrum, het Paard, Musicon en de Grote Markt.

Haagse Pop Nach

Op zaterdag 21 oktober vieren we de afsluiting van de Pop Week tijdens de Haagse Pop Nach in het Paard met de Haagse Popprijzen. Hier kan men een enthousiast programma verwachten van opkomende locale acts in de kleine zaal, waaronder Magic Moon, Alcuna Wilds, King Miles en Sama Cosa. De afterparty is in handen van label Antilounge, die onder andere een release van producer Nilssi presenteert.

Ook zal dit jaar opnieuw de bekende Haagse Pop Prijs uitgereikt worden aan de locale act die het meeste stof heeft doen opwaaien dit jaar. Daarnaast is er een nieuwe prijs in het leven geroepen: de HPC Music Support Award! Deze beloning gaat naar de band of artiest die zich het meest heeft ontwikkeld het afgelopen jaar. Vanaf aankomende week kan er gestemd worden, hou de social media in de gaten voor meer informatie.

Dwaze Donderdag

Donderdagavond 19 oktober is het tijd voor een uitgebreide kroegentocht, waarbij het hele centrum is volgeprogrammeerd met opkomende Haagse acts. Locaties als Paardcafé, Parkroad Café, Café De Steegh (vroeger de Pijpela) en Lokaal Vredebreuk presenteren tijdens Dwaze Donderdag een bomvolle line-up van acts als onder meer Vrou.Ka (foto), Tumbleweed, Ill Fittings en Dead Cat Stimpey. De echte nachtbraker feest vervolgens door tot in de vroege uurtjes in de Rootz bij Bang Bang party ft. DJ Friss.

Haagse Herrie vinden we op dinsdagavond 17 oktober in Musicon en het Haags Pop Centrum. De decibelmeters slaan door met metal, doom en stonerbands als Schwarzstern, NOCX, Callous Intend en Celesterre.

Drumgeweld

Ook drumliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Haagse Pop Week. Zo is er op zondag 16 oktober weer een moddervette editie van drumfestival Herfstfest met onder meer Terry Bozzio in het Paard! De afterparty bestaat uit een stomende XL Jamsessie in de Rootz onder leiding van Remco Visker (De Kraaien). Rondom Herfstfest organiseert drumschool Stefan van de Brug talloze masterclasses voor drummers van alle leeftijden en niveaus in het Haags Pop Centrum onder de titel Herfst Herrie.

Over de Haagse Pop Week

Tijdens de Haagse Pop Week, 13 t/m 21 oktober 2017, zet het Haags Pop Centrum nieuw lokaal poptalent op de kaart. Maar liefst negen dagen lang nemen muzikanten de stad over tijdens de herfstvakantie om te laten zien wat er op dit moment speelt in de Haagse muziekscene. Eerder werd een deel van het programma bekend gemaakt, waaronder shows van Sven Hammond, The Magic Mumble Jumble, een Haagse editie van de Popronde en een Manische Maandagavond vol HPC Music Support acts.