oktober, 2017

ma16okt - 17okt 1620:00okt 17Manische MaandagTopselectie van HPC Music Support bands presenteert zich20:00 - 02:00 (17) De Zwarte Ruiter, September, De Gekke Geit, PaardcaféGenre: Divers Prijs: Gratis

Tijd

16 (Maandag) 20:00 - 17 (Dinsdag) 02:00

Locatie

De Zwarte Ruiter, September, De Gekke Geit, Paardcafé

Popdistrict

Prijs

Gratis

Details

De Manische Maandag! Dat is typisch zo’n dag waarop je naar de Grote Markt gaat om de nieuwste muzikale beloftes van Haagse bodem te bekijken. De selectie bands maakt deel uit van The Hague Music Support, wat betekent dat zij door het Haags Pop Centrum ondersteund worden in de ontwikkeling van hun talent. Meer weten over HPC Music Support? Check http://www.haagspopcentrum.nl/hpc-support/musicsupport/

De Zwarte Ruiter:
21:30 Bunch of Bastards
Een gezellige bak melodieuze energie, daarvoor staan de zes mannen van Bunch of Bastards met hun 'full force folk' garant, met eigen en bekende liedjes, op drums en gitaren, maar ook banjo, mandoline en accordeon. Motto: THERE'S MANY A GOOD REASON TO DRINK MANY A GOOD PINT!
22:35 Medicine Jet 
Medicine Jet is een groovy rock ‘n’ roll trio van de bovenste plank. De drie muzikale kapiteins houden constant de bal in de lucht en flirten op hoog niveau met psychedelische melodieën en hypnotiserende ritmes. 
23:50 Cockney's World of Elastic Snakes 
Cockney’s World of Elastic Snakes nodigt iedereen uit om in hun “Bubble of Love” te kruipen. Een liveshow van de band zou je kunnen omschrijven als “A psychedelic fusion of awesome randomness” en dat wil zoveel zeggen als “je had erbij moeten zijn”. Dat komt goed uit! Maandag 16 oktober is de dag, de Zwarte Ruiter je locatie en Cockney en zijn vrienden regelen de rest.

September Grote Markt:
22:00 Banner.
Het wordt echt tijd dat we Banner een keer live hebben gezien met zijn band. Dan kunnen we zodra hij is doorgebroken in de rest van het land allemaal zeggen dat we op 16 oktober 2017 al wisten dat dat ging gebeuren, zo mooi dat het was in de September. Zijn muziek doet denken aan Ben Howard en Fink, met een unieke gitaarstijl zoals alleen een autodidact dat kan spelen.
23:30 Son Mieux solo
Wie nog nooit van Son Mieux heeft gehoord heeft vast net jarenlang zonder internet op de Noordpool gekampeerd. De songs van Camiel Meiresonne en zijn maten waren namelijk all over the radio, tv en op live op alle festivals te horen. Speciaal voor de Manische Maandag komt Camiel zijn liedjes in z'n eentje akoestisch voor ons spelen! 

Paardcafe, Den Haag:
21:00 Cookhouse Music
Cookhouse klinkt als prachtige folkpop en bestaat uit twee broers die samen opgroeiden in een muzikaal gezin. De twee broers hebben een ongekend sterke band door de passie voor muziek, de scheiding van hun ouders, de liefde voor het leven en de drang om nieuwe muziek te blijven creëren. 
22:15 Future Hearts
Future hearts is pgericht in de zomer van 2014 door 5 Haagse muzikanten die zich eerder hebben bewezen in bands als Droppings, Qrio, The Polar Exploration Ship en Frezno Falls.
De binnenkort te verschijnen EP 'impressionists' is hun volledig live opgenomen debuut en bestaat uit zeven songs heerlijke gitaar georiënteerde rock. Van melodieus tot noisy en altijd ruimte voor experiment en improvisatie. 
23:30 VXUY
VXUY maakt een frisse combinatie van elektronische pop en indierock in lijn met bands als The 1975, M83 en The XX. Nadat het viertal zichzelf anderhalf jaar opsloot om een nieuwe sound te ontwikkelen maakten ze veel los tijdens hun eerste shows op Bevrijdingsfestival en Parkpop dit jaar. Inmiddels is VXUY met Bas van Wageningen (DI-RECT) de studio ingedoken om de debuutsingle op te nemen die binnenkort verschijnt.

21:00 De gekke geit jazz sessie:
Het George den Dulk Quartet is in juni 2017 opgericht uit liefde voor De Gekke Geit en zijn kleine, maar fijne podium. De afmetingen van dit podium zorgen ervoor dat de muzikanten fysiek, maar bovenal muzikaal rekening met elkaar moeten houden. Iets waar jazzdrummer George den Dulk nou net naar op zoek was. Een plek om jazz te spelen, met als hoofdzaak dynamiek. Jazz die voortkomt uit een samenwerking van muzikanten die elkaar haarfijn aanvoelen. Vaste pianist Giampiero Girolamo staat garant voor vingervlug spel en de inbreng van minder bekend repertoire van jazzhelden als Barry Harris en Thelonious Monk.
De plekken van bassist en saxofonist worden bezet door een wisselende schare Haagse of Rotterdamse conservatorium studenten.

Genre

Divers