oktober, 2017

di17okt20:30- 23:30Haagse Herrievoor liefhebbers van (heavy) metal, doom en stoner 20:30 - 23:30 Musicon en Haags Pop CentrumGenre: Metal, doom, punk, stoner, industrial Prijs: Gratis

Tijd

(Dinsdag) 20:30 - 23:30

Prijs

Gratis

Details

De dinsdag van de Haagse Pop Week staat in het teken van explosieve herrie. Liefhebbers van (heavy) metal, doom en stoner kunnen hun hart ophalen in Musicon en het Haags Pop Centrum, waar vanavond de decibelmeters doorslaan.

Musicon

21:00 Celesterre

De Haagse band Celesterre bestaat sinds 2010 en speelt een mix van heavy-, doom- en blackmetal. Zij koppelen deze stijl aan teksten over allerlei natuurhistorische onderwerpen. Na een demo (2012) en de EP ‘A Blooming Spring’ (2014) werden zij getekend door het Duitse Rain Without End Records die dit jaar het album ‘The Wild’ uitbracht.

22:00 Rages of Sin

Rages of Sin is een in 2009 opgerichte metalband uit Den Haag. Met jarenlange individuele en collectieve podiumervaring staat de viermansformatie garant voor een explosief optreden. De sound is te vergelijken met Gothenburg-stijl melodische death metal in de lijn van onder andere Hypocrisy, met uitstapjes naar diverse andere stijlen. Schrik niet als een klassieke black metal riff overgaat in een djenty polyritme breakdown, maar verwacht dat ook weer niet in elk nummer!

23:00 Callous Intent

Callous Intent ontstaat na het uiteenvallen van Priapis eind november 2016, de leden willen het over een andere boeg gooien. Onder de nieuwe naam en met een nieuwe drummer, Maus Watervoort (ex-LWS inc) ging de band begin 2017 aan de slag. Callous Intent maakt een combinatie van Thrash- en Deathmetal en speelt haar eerste Haagse gig in Musicon.

Haags Pop Centrum

21:00 Rise of the Woods

Rise of the Wood is een 5 koppige formatie uit de regio West-Nederland, waarvan de bandleden hun roots hebben in eerdere metal, punk en progressieve rock bands. Al die invloeden worden in Rise of the Wood vermengd tot rauwe en stomende stoner-rock-metal. Over hun eerste self-titled release schreef Stoner Hive: “(…) six balls out, heavy drinking and stoner trucking rock songs.”

22:00 Schwarzstern

Door melodieuze maar indringende klanken en knallende industriële ritmes te combineren met gitzwarte teksten, weet aggrotechformatie Schwarzstern keer op keer het publiek op de dansvloer te houden met hun duistere adrenaline.

23:00 NOCX

NOCX is een Nederlandse cyber techno formatie, ontstaan vanuit roots in de metal. Sinds de start in 2010 heeft de band zich gericht op het veroveren van podia en radiostations met hun industriële sound en zowel auditief als visueel agressieve shows. Met succes: inmiddels is NOCX een bekende naam in de scene en staat de band garant voor een onvergetelijke show.


Genre

Metal, doom, punk, stoner, industrial

Facebook Event

Facebook event