Archives

Veel gratis clinics, workshops & masterclasses voor muzikanten

12371223_1155362177807231_3017426075778517630_o

Check! Het staat er echt en belofte maakt schuld: “Support Your Locals”! Daarom bieden we jullie tijdens de Haagse Pop Week, van 13 t/m 21 oktober, een shitload aan (veelal gratis) clinics, workshops en masterclasses aan. Hieronder een overzicht! 

HAAGSE HERRIE – Drumkamp vol masterclasses
Drummers opgelet! Drumschool Stefan van de Brug organiseert deze Pop Week voor het eerst een klein drumkamp vol masterclasses door topdrummers. Van zaterdag 14 oktober tot en met dinsdag 17 oktober kun je met een kleine groep drummers deelnemen aan workshops van onder meer Pete Lockett (o.a. Peter Gabriel, Robert Plant, The Verve, Amy Winehouse en Jeff Beck) en Morgan Ågren (o.a. Frank Zappa en Steve Vai) en natuurlijk naar drumfestival Herfstfest in het Paard! Bekijk de website voor meer informatie en om je in te schrijven: KLIK HIER! Er zijn nog maar een paar plekken dus wees er snel bij… 

ROCK YOUR BUSINESS – Mini muzikantendag
Laat je op zaterdag 14 oktober informeren door middel van panels, flitscolleges en het befaamde Demospreekuur. Rock Your Business is het kleine broertje van de Muzikantendag en vooral bekend als avond in de Amsterdamse Melkweg en Concerto, waarbij interviews, paneldiscussies en demo luistersessies georganiseerd worden voor ambitieuze muzikanten. Deze Haagse editie van Rock Your Business wordt georganiseerd in samenwerking met Popronde Den Haag, Muzikantendag en GRAP Amsterdam. Klik HIER voor meer info! 

SYNTH DAY – Alles over synthesizers in de Rock Palace
Na de succesvolle editie van vorig jaar keert de Synth Day terug naar Rock Palace voor alweer een nieuw spektakel! Beleef een dag vol met de nieuwste synth-gear van alle grote merken en diepgaande clinics van onder andere Ableton, Amptec (Moog, Native Instruments, Bitwig) en Algam Benelux (Nord, Novation). Daarbij zullen sprekers als Anthony Donner (Dutch DJs) en Lucien Foort zorgen voor alles wat je maar wilt weten op het gebied van jouw synth-passie! Mis het niet en schrijf je HIER gratis in.

READY TO PLAY MASTERCLASSES – Bluesgitaar en home recording
Niet 1, maar maar liefst 2 gratis masterclasses bij Ready To Play op dinsdag 17 oktober! Topgitarist Leif de Leeuw heeft al het podium mogen delen met gitaristen als Tony Spinner, Stochelo Rozenberg en Henrik Freischlader en wordt geïnspireerd door onder meer Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring. De beste bluesgitarist van de Benelux volgens het magazine De Gitarist geeft een gratis masterclass in het Haags Pop Centrum. 
Henk Jan Kooistra geeft een workshop home recording. Je leert bij hem de beste setup voor je home studio, over verschillende instrumenten plug-ins, sampling, beats maken, de opbouw van je dance-song, alles over effecten en mixen. HJK werkt o.a. samen met Rochelle, Jochem Fluitsma, Xander de Buisonjé, Jantine Heij, F(x), BoA en Sharon Doorson. In Los Angeles werkte hij met o.a. Andrew Goldstein (Jason Derulo / Demi Lovato) & Patrick Patrikios (Little Mix). Deelname aan deze workshops is gratis, maar meld je wel even aan via media@r2p.nl

MAX GUITAR CLINICS – fingerpicking, pop-rock en klassiek
Max Guitar is gek geworden. Waarom dan? Omdat je er tijdens de Haagse Pop Week GRATIS gitaarclinics kunt volgen! De masterclasses worden gegeven door Peter van Elswijk en René van der Giessen en vinden dagelijks plaats van woensdag 18 t/m vrijdag 20 oktober in de winkel. Op zaterdagmiddag de 21e is het de hele dag feest bij Max Guitar met verschillende optredens in de zaak! Klik HIER om je in te schrijven en de tijden te bekijken.

SVEN FIGEE HAMMOND MASTERCLASS – voor muzikanten met enige ervaring 
Orgelvirtuoos Sven Figee, beter bekend als Sven Hammond, speelt op vrijdag 20 oktober in het Paard. Voor de echte liefhebbers van het instrument geeft hij een intensieve workshop die de diepte in gaat. Deze masterclass is gratis toegankelijk na aanmelding en bedoeld voor muzikanten die affiniteit / ervaring hebben met het bespelen van toetsen / orgels. Er is maar een zeer beperkt aantal plekken! Meld je HIER aan.